sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 83%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Od dečjih do filma o princezi Oliveri (VIDEO)

Od dečjih do filma o princezi Oliveri (VIDEO)

U bioskopu „Kruševac“, danas je počeo četvrti Dečji filmski festival. Do 30. oktobra, biće prikazano 10 animiranih filmova svetske produkcije.

Filmska redakcija Kulturnog centra Kruševac pripremila je za najmlađe sugrađane deset probranih crtanih filmova nemačke, norveške, danske, finske i kanadske produkcije, koji su, do sada, prikazani samo na festivalu u Strazburu. Osam je sinhronizovanih, dok su dva sa titlom, ističe urednik filmskog programa Kulturnog centra Kruševac, Dragojlo Jović.

Projekcije u bioskopu „Kruševac“ su od 16, 18 i 20 sati. Cena ulaznica za organizovane dolaske je 150, a za pojedinačne 200 dinara.

Za kraj oktobra i prvu nedelju novembra, planirana je premijera dokumentarno-igranog filma „Put ružama posut“, koji govori o životnom putu srpske princeze Olivere, najmlađe ćerke Kneza Lazara, koja je posle Kosovske bitke data kao zalog miru u harem sultana Bajazita. Glavne uloge poverene su Vesni Stanojević, Tanji Bošković, Draganu Mićanoviću i Ivanu Jevtoviću.

Praksa prikazivanja 3D filmova biće nastavljena od 8. do 10. novembra, kada će Kruševljani moći da pogledaju drugi deo „Vojne akademije“.

Povezano