petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

RTK i Laguna poklanjaju najnoviju knjigu o Miku Džegeru!

RTK i Laguna poklanjaju najnoviju knjigu o Miku Džegeru!

U obimnoj i do detalja prezicno odradjenoj knjizi „Mik: Burni život i ludi genij Mika Džegera“, autor Kristofer Andersen demistifikuje najsloženiju i najzagonetniju ikonu rokenrola * Detaljna i fascinantna biografija koja će vam prikovati pažnju jednako koliko i sam Džeger * Knjigu vam poklanjaju internet portal RTK i Laguna, čija najnovija izdanja predstavljamo – i darujemo gledaocima! – petkom u emisiji „Opušteno“ (u 21:00, repriza je nedeljom u 14:05 sati)

NAGRADNO PITANJE: Koje godine je Mik Džeger oformio sastav The Rolling Stones? NAGRADU JE OVE NEDELJE DOBILA naša posetiteljka koja se potpisala kao Mima (odgovor o preuzimanju nagrade prosledili smo na mejl koji nam je dostavila).

ODGOVORITE kroz komentar na ovaj post i obavezno ostavite svoj e-mail, na koji će biti kontaktiran posetilac koji prvi da tačan odgovor na nagradno pitanje i upoznat sa načinom preuzimanja nagrade.

Legendarni frontmen sastava The Rolling Stones, Mik Džeger u julu je napunio 70 godina. Njegova biografija predstavlja svedočanstvo jednog vremena. On je harizmatična pojava i lik koji usitinu rokenrol percipira kao način života. Njegov privatni život oduvek je privlaačio pažnju javnosti širom sveta. Veliki je ljubitelj žena, iza njega su dva braka i sedmoro dece, a smatra se i da mu odnos sa muškarcem nije bio stran, pošto je navodno imao aferu sa muzičarem Dejvidom Bouvijem.

Mik Džeger rođen je 1943. godine u engleskom mestu Daftord, a već kao dečak pokazivao je sklonost ka muzici, da bi njegov talenat ubrzo i došao do izražaja.

Džeger je slavni sastav The Rolling Stones oformio 1962. godine, sa školskim drugom Kitom Ričardsom i Bilom Vajmanom, Brajanom Džonsom i Čarlijem Votsom. Stonsi su prethodne godine obeležili 50 godina postojanja, a iza njih su hitovi poput Satisfaction, Jumpin, Jack Flash, Sympathy for the Devil, Paint It Black, Anybody Seen My Baby, Start Me Up…

Mik Džeger u svestkom džetu setu ističe se svojom energijom, a njegovi pokreti na bini takvi su da mu mogu povazideti i duplo mlađe kolege. Nisu ga zaobišli problemi sa zloupotrebom droge, ima kuću na Jamajci, a u zagrljaju su mu bile dame poput Anđeline Džoli, Karle Bruni, Dženis Dikson…

Po svemu, Mik Džeger je posebna pojava, jedna od najvažnijih figura savremene kulture. Šepureći se i trseći se, ponekad zlokobno, ali uvek opčinjujuće, on nas je kolektivno ščepao za vrat pre pola veka i, za razliku od mnogih talentovanih savremenika, nikada nas nije pustio.

Decenijama, Mik je vešto skrivao mnoge zapanjujuće tajne – do sada. Nijedna rok grupa nije oličavala suštinu „seksa, droge i rokenrola“ psihodelične ere više od Stounsa. Kada su ovoj smeši dodata i okultna verovanja, Mik se nije ogrnuo odorom nekakvog mistika već Luciferovim grimiznim plaštom.

 

Kristofer Andersen u ovoj obimnoj knjizi demistifikuje najsloženiju i najzagonetniju ikonu rokenrola u ovoj detaljnoj i fascinantnoj biografiji koja će vam prikovati pažnju jednako koliko i sam Džeger.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.