četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Radnici „Zvezde“ i Fabrike ulja protestovali ispred Gradske uprave (VIDEO)

Radnici „Zvezde“ i Fabrike ulja protestovali ispred Gradske uprave (VIDEO)

Radnici kruševačke Konfekcije „Zvezda“ i Fabrike jestivog ulja protestovali su danas ispred Gradske uprave zbog višemečnog kašnjenja plata i, kako se čulo, indiferentnog odnosa Agencije za privatizaciju prema ova dva preduzeća. Sindikalne predstavnike Zvezde i Fabrike ulja pimio je gradonačlenik Kruševca Bratislav Gašić. – Lokalna samouprava nema zakonskih ingerencija kada su u pitanju preduzeća u restrukturiranju, ali učinićemo sve, u granicama svojih mogućnosti, da se u dogovoru sa republičkim institucijama, ponude rešenja za zaposlene u Konfekciji „Zvezda“ i Fabrici jestivog ulja – izjavio je nakon odvojenih razgovora sa sindikalnim predstavnicima dva preduzeća gradonačelnik Gašić.

Sa sindikalnim delegacijama ova dva kruševačka kolektiva, odvojeno je razgovarao  gradonačelnik Bratislav Gašić, da  bi u oba susreta konstatovao da lokalna samouprava nema zakonskih ingerencija da se meša u poslovanje preduzeća u restrukturiranju ali i da će on lično  učiniti maksimum ne bi li se stvari pokrenule sa mrtve tačke. Država radi svoj posao i potrebno je još malo strpljenja  da bi se izbegle već viđene greške istakao je gradonačlenik obraćajući se radnicima konfekcije Zvezda.

Na strpljenje je gradonačlenik Gašić pozvao i radnike Fabrike ulja čiji su se zahtevi sveli na razgovor sa ministrom privrede s obzirom da su, istakli su sindikalni aktivisti, od Agencije za privatizaciju imali samo štetu.

U osnovi bio je to miran protest ispred Gradske uprave na kojem su radnici konfekcije „Zvezda“ i Fabrike jestivog ulja uglavnom transparentima govorili o svojim problemima.

Odluku o nastavku protesta i modelim borbe za svoja prava doneće se naknadno saopštili su , nakon razgovora sa gradonačelmnikom Kruševca, sindikalni aktivisti ova dva preduzeća.

U Fabrici ulja zarade nisu isplaćene 23, a u „Zvezdi“ 14 meseci.

Povezano