utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 0 m/s SSI
 

Konkurs za korišćenje podsticajnih sredstava (VIDEO)

Konkurs za korišćenje podsticajnih sredstava (VIDEO)

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, raspisalo je Konkurs za korišćenje podsticajnih sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u 2013. Pravo konkurisanja imaju fizička lica, nosioci komercijalnih porodičnih gazdinstava, upisanih u registar, koja su u aktivnom statusu, zatim preduzetnici i pravna lica.

Podsticaji se ostvaruju za svu robu kupljenu do 1.novembra i da iznos pojedinačnog računa ne sme biti manji od 50 hiljada dinara. Najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu prijave je 2 miliona dinara. Podnosilac prijave kome je doneto rešenje ostvaruje pravo na podsticaje u visini od 40 odsto, odnosno 55 odsto ako podnosilac prijave ima prebivalište na području sa otežanim uslovima rada.

Prijave se podnose od 1. do 15. novembra Upravi za agrarna plaćanja u Šapcu.

Konkurs sadrži uslove za ostvarivanje prava na podsticaje, dokumentaciju koju je potrebno podneti, rok za podnošenje prijave i druge potrebne informacije za korišćenje podsticaja za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, objašnjava savetodavac za agroekonomiju PSSS Kruševac Zoran Starinac.

Iz PSSS Kruševac apeluju na poljoprivrednike zainteresovane za konkurs, da što pre prikupe potrebnu dokumentaciju, i konsultuju ih za sve dodatne informacije.

Povezano