sreda, 12. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Protesni skup radnika „14. oktobra“ ispred Gradske uprave (VIDEO)

Protesni skup radnika „14. oktobra“ ispred Gradske uprave (VIDEO)

U organizaciji odbora povrenika sindikata Nezavisnost Industrije 14. oktobar danas su radnici ovog kruševačkog preduzeća protestovali u centru grada. Zahtevi radnika su da republičke vlasti definišu status preduzeća i reše nagomilane socijalne probleme u ovom kolektivu

Radnici kruševačke Industrije 14. oktobar zatražili su na današnjem protesnom skupu ispred Gradske uprave sastanak sa predstavnicima Ministarstva za privredu, kako bi se, stoji u zahtevu dostavljenom gradskim vlastima, u hitnom postupku rešila pitanja statusa preduzeća i socijalnog položaja zaposlenih.

Socijalne prilike se neprestano pogoršavaju, plate kasne 12 meseci a izostala je i relizacija datih obećanja kada je reč o pokretanju proizvodnje, naglasio je u svom obraćanju, predsednik sindikata Nezavisnost Industrije 14. oktobar, Dejan Mutavdžić.

Protestu u centru grada pridružili su se i radnici Fabrike jestivog ulja, a organizator skupa, Odbor poverenika sindikata Nezavisnost 14.oktobra, najavio je dalja okupljanja u centru grada do petka, odnosno do prihvatanja osnovnih zahteva.

Povezano