utorak, 24. novembar 2020.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 3 m/s SZ
 

Razgovor gradonačelnika sa štrajkačima IMK „14. oktobar“ (VIDEO)

Razgovor gradonačelnika sa štrajkačima IMK „14. oktobar“ (VIDEO)

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić primio je  predstavnike i regionalne poverenike samostalnog i sindikata nezavisnost Industrije 14. oktobar i Rasinskog okruga i tom prilikom je podsetio da je oporavak Industrije  jedan od prioritetnih interesa grada i da je lokalno rukovodstvo maksimalno podržalo sve relevatnte i realne  zahteve iz ovog preduzeća.

Pošto je saslušao stavove i zahteve sindikata , gradonačelnik Bratislav Gašić je podsetio da je  gradsko rukovodstvo u poslednjih godinu dana više učinilo za ovaj kolektiv nego što je to učinjeno u prethodnih osam ali i da postoje realne granice kada je konkretna pomoć u pitanju.Vlada ,resorno ministarstvo i grad Kruševac spremni su da podrže i subvenionišu profitabilne programe rada ali tome mora da prethodi iskren i prihvatljiv dogovor poslovodstva i sindikata i Industriji 14.oktoba.

Tokom razgovora sa sindikalnim predstavnicima uspostavljen je telefonski kontakt sa  ministrom  privrede Sašom Radulovićem kada je dogovoreno da  sredinom ove nedelje, ministar sa svojim saradnicima poseti Kruševac.To će biti  prilika da se pored Industrije 14. oktobar, ponudi  program i plan rešavanja problema i za ostala preduzeća u restrukturitranju pre svih  u konfekciji  Zvezda i Fabrici jestivog ulja,izjavio je gradonačelnik Gašić.

Povezano