utorak, 24. novembar 2020.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 3 m/s SZ
 

Protestna šetnja radnika „14. oktobra“, Fabrike ulja, „Zvezde“, Savremenog doma i FAM-a (VIDEO)

Protestna šetnja radnika „14. oktobra“, Fabrike ulja, „Zvezde“, Savremenog doma i FAM-a (VIDEO)

Posle okupljanja pred zgradom Gradske uprave, radnici preduzeća u restrukturiranju IMK „14. oktobra“, Fabrike ulja, Konfekcije zvezda, Savremenog doma i Fabrike maziva zadržali su se ispred Filijale Republičkog Zavoda zdravstvenog osiguranja, a zatim i ispred Gradske uprave gde im se, iako nenajavljeno, obratio gradonačelnik Bratislav Gašić, posle odvojenih sastanaka sa predstavnicima „14. oktobra“ i Fabrike ulja.

Tokom najavljene protestne šetnje radnika IMK „14. oktobra“, Fabrike ulja, Konfekcije „Zvezda“, Savremenog doma i Fabrike maziva, posle okupljanja ispred Gradske uprave skup se zadržao ispred Filijale Republičkog zavoda zdravstvenog osiguranja, gde im se obratila direktor kruševačke Filijale Gorana Tomanović Jović. Ona je istakla da je još prilikom najave protesta Filijala preduzela sve da bi se izašlo u susret radnicima i podsetila da su i do sada koristili takozvane PŽD potvrde sa kojima su se lečila deca i trudnice. – Kad stigne obaveštenje o eventualnim daljim koracima realizovaćemo ga u najkraćem roku – navela je Gorana Tomanović Jović.

Iako nije najavljeno obraćanje gradonačelnika  ispred Gradske uprave,  se posle sastanka sa predstavnicima Fabrike ulja, obratio skupu. U Uljari će se tražiti isplata socijalnog programa a zatim strateški partner. Zvezda je prodajom nekih objekata obezbedila deo zaostalih zarada a rešenje IMK „14. oktobra“ mora se tražiti uz pomoć države koja je i do sada subvencijama od milijardu i 78 miliona dinara sprečila stečaj. Gašić je najavio i dolazak ministra privrede u sredu.

Skup kao i protesna šetnja završeni su bez incidenata a nova okupljanja najavljena su do četvrtka.

Povezano