nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Ministar Radulović sa radnicima u Kruševcu (VIDEO)

Ministar Radulović sa radnicima u Kruševcu (VIDEO)

Na sastanku u Gradskoj upravi Kruševac, sa rukovodstvima i predstavnicima sindikata „14. oktobra“, Trajala, Fabrike ulja, konfekcije „Zvezda“, Fabrike maziva, Savremenog doma i Prve petoletke iz Trstenika, ministar privrede Saša Radulović poručio je da do kraja novembra mora biti popisana i procenjena imovina preduzeća u restrukturiranju, kao i da se obračunaju sve obaveze sa kamatom kako bi se ta preduzeća u 2014. godini sa čistim bilansima postavila na zdrave noge.

Na sastanku u Gradskoj upravi Kruševac, sa rukovodstvima i predstavnicima sindikata „14. oktobra“, Trajala, Fabrike ulja, konfekcije „Zvezda“, Fabrike maziva, Savremenog doma i Prve petoletke iz Trstenika, ministar privrede Saša Radulović poručio je da do kraja novembra mora biti popisana i procenjena imovina preduzeća u restrukturiranju, kao i da se obračunaju sve obaveze sa kamatom kako bi ta preduzeća u 2014.-u ušla sa čistim bilansima. „Ko to od rukovodstva ne izvrši, po novom Zakonu o privatizaciji, biće smenjen“, rekao je Radulović, dodavši da bi procene trebalo da obave interne komisije sa sudskim veštacima, a ne konsultantske firme iz Beograda.

Za industriju 14. oktobar može se primeniti isti model koji je ponuđen pribojskom FAP-u i da zaposleni do kraja godine primaju minimalace, istakao je ministar Radulović i pozvao sindikalne predstavnike „14. oktobra“ i Prve petoletke da sarađuju sa rukovodstvom s obzirom da ova preduzeća imaju tržišnu perspektivu.

Prihvaćen je zahtev sindikalnih aktivista konfekcije Zvezda, Savremenog doma i Fabrike jestivog ulja da se umesto pokretanja proizvodnje, u ova tri preduzeća pristupi realizaciji socijalnog programa kao i sugestija iz Trajal korporacije da se ažurnije kontroliše realizacija obaveza većinskih vlasnika. Podržan je i program sanacije problema u Fabrici maziva i najavljena puna saradnja preduzeća u restrukturiranju sa republičkom administracijom.

Današnji susret kruševačkih privrednika sa ministrom Radulovićem početak je trajnog rešavanja nagomilanih problema u kruševačkoj privredi istakao je sumirajući sastanak , domaćin ovog skupa gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Povezano