četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Dan prosvetnih radnika (VIDEO)

Dan prosvetnih radnika (VIDEO)

Ideja o danu nastavnika začeta je, kako se najčešće naglašava, u Indiji 1962. Pre 18 godina UNESKO je prepoznao značaj obeležavanja datuma te vrste i Dan prosvetnih radnika prihvaćen je širom sveta. Njegovo obeležavanje razlikuje se od zemlje do zemlje, a u Srbiji je izabran datum rođenja Vuka Stefanovića Karadžića

Datum obeležavanja ovog dana u svakoj zemlji bira se posebno, a u našoj je vezan za 8. novembar, dan rođenja Vuka Stefanovića Karadžića.

Čestitajući kolegama Dan prosvetnih radnika načelnik Školske uprave Zoran Asković istakao je da je situacija u prosveti na teritoriji Rasinskog okruga i grada Kruševca redovna, a da je problema bilo samo na početku školske godine u Medicinskoj školi, zbog polaganja završnog ispita i upisa u odeljenje farmaceuta. „I taj problem smo rešili formirajući dva umesto jednog odeljenja, a nastojaćemo da vratimo i sve naše đake koji su srednje škole upisali u okolnim gradovima. Inače, u Rasinskom okrugu ima skoro 4, a u Kruševcu oko dve hiljade prosvetnih radnika koji su, prema rečima načelnika Askovića, dobro organizovani.

Povezano