subota, 17. april 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
4°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Sajt RTK i Laguna poklanjaju još jednu izuzetnu knjigu!

Sajt RTK i Laguna poklanjaju još jednu izuzetnu knjigu!

Neka vas naslov ne zbuni, knjiga „Paradoks šimpanze“ prof. dr Stiv Piters napisana je da vam pomogne da shvatite funkcionisanje svog uma i da vam ponudi model razvoja i napredovanja u svim oblastima života * Revolucionarni psihološki model – program upravljanja umom za samopouzdanje, uspeh i sreću * Knjigu vam poklanjaju internet portal RTK i Laguna, čija najnovija izdanja predstavljamo – i darujemo gledaocima! – petkom u emisiji „Opušteno“ (u 21:00, repriza je nedeljom u 14:05 sati).

NAGRADNA PITANJA:
1. Sigmund Frojd je krajem 19. veka postavio temelje novog psihoterapijskog pravca koji se naziva…?
2. Kako su se, prema predanju, zvali otac i majka čuvenog Edipa, po kome je Frojd nazvao jedan važni koncept svoje teorije?
3. Instinkt života i nagon smrti spadaju među najznačajnije čovekove pokretačke sile, a na starogrčkom jeziku nazivaju se?
4. Kako glasi četvoročlana Jungova tipologija ličnosti, prema kriterijumu dominantne psihičke funkcije?

ODGOVORITE kroz komentar na ovaj post i obavezno ostavite svoj e-mail, na koji će biti kontaktiran posetilac koji prvi da tačne odgovore na SVA nagradna pitanja i upoznat sa načinom preuzimanja nagrade.

Paradoks Šimpanze je neverovatno moćan model upravljanja umom koji vam može pomoći da postanete srećniji, samouvereniji, zdraviji i uspešniji. Dr Stiv Piters objašnjava borbu koja se odvija u vašem umu i pokazuje kako da to saznanje primenite u svim oblastima života da biste uspeli da:

• prepoznate kako funkcioniše vaš um;
• razumete i obuzdate svoje misli i osećanja;
• upravljate sobom i postanete onakvi kakvi želite da budete.

Vaš unutrašnji Šimpanza može vam biti najbolji prijatelj ili najveći neprijatelj… to je paradoks Šimpanze iz naslova ovog bestselera, za koji je Kris Hoj, šestostruki olimpijski pobednik u biciklizmu, rekao: „Program mišljenja koji mi je pomogao da osvojim nekoliko olimpijskih zlata.“

Kvarite li sebi sreću i uspeh?
Upinjete li se da razumete sebe?
Da li vaša osećanja ponekad upravljaju vašim životom?

Ukoliko su vaši odgovori potvrdni, imate dovoljno razloga za ovu sjajnu knjigu.

Autor, prof. dr Stiv Piters, je klinički psihijatar već više od dvadeset godina. Ima i diplome iz oblasti matematike i medicine, masters diplomu iz medicine i postdiplomske kvalifikacije u oblasti sportske medicine, obrazovanja i psihijatrije.
Dr Piters je od 1994. viši lektor na Šefildskom univerzitetu, a takođe i dekan Medicinskog fakulteta i član ispitnog odbora Kraljevskog koledža.
Pored toga, dr Piters radi sa elitnim sportistima i od 2001. godine stalni je psihijatar Britanskog biciklističkog tima, a sada i Sky ProCycling tima. Smatra se da su njegove metode upravljanja umom doprinele preobražaju i uspešnosti elitnih britanskih biciklista, koji su na Olimpijadi u Pekingu osvojili četrnaest medalja, i od njih čak osam zlatnih.

Povezano