nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 88%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Prvenstvo Srbije u sportskoj gimnastici

Prvenstvo Srbije u sportskoj gimnastici

Dečji gimnastički klub „Napredak“ iz Kruševca organizovao je Prvenstvo Srbije u sportskoj gimnastici, nacionalnog C programa, u ženskoj konkurenciji.

Sportska sala „Soko“ bila je, doslovno, mala da primi sve takmičarke, trenere, roditelje i zaljubljenike u gimnastiku, na Prvenstvu Srbije nacionalnog C programa. Stoga je, otvarajući takmičenje, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić obećao izgradnju tribine.

„Drago mi je da Kruševac može da bude domaćin jednog ovakvog takmičenja. Radujeme što vidim da ima puno vas, kako takmičara, tako i trenera koji žele da istraju u očuvanju i popularizaciji ovog bazičnog sporta. Svima vama koji se danas takmičite želim puno uspeha i siguran sam u to da ćete svi dati svoje maksimume za što bolji rezultat.“, rekao je gradonačelnik Gašić.

Po rečima Dragana Lazovića, trenera gimnastičara iz Kruševca, svi gosti su zadovoljni uslovima za takmičenje, jer naša sala poseduje najmodernije sprave koje se koriste i na velikim evropskim i svetskim takmičenjima.

 

Nastupilo je 12 klubova, sa preko 100 gimnastičarki iz Sente, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Beograda, Niša, Prokuplja, Zaječara, Pirota, Bora i Kruševca, koji su na regionalnim takmičenjima ostvarili najbolje rezultate. „Napredak“ je imao predstavnice u svim starosnim kategorijama.

Povezano