četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 48%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

Pristupanje Udruženju „Stop mobing“

Pristupanje Udruženju „Stop mobing“

U Veću Saveza samostalnih sindikata Srbije Kruševac održana je sednica Okružnog odbora samostalnog sindikata komunalo-stambenih delatnosti. Na sednici je odlučeno da se pristupi Udruženju „Stop mobing“ Srbija i osnivanju Povereništva za Rasinski okrug, a prisutnima su predstavljene i informacije, sa sastanka održanog u Nišu, o Zakonu o radu. 

Predsednik Udruženja „Stop mobing“ Srbija Žika Živadinović, na današnjoj sednici Okružnog odbora samostalnog sindikata komunalno-stambenih delatnosti, predstavio je njihov rad.

„Udruženje je osnovano pre 4 godine i trenutno ima više od 13 hiljada članova u devet povereništava“, rekao je Živadinović ističući da je 2010. donet Zakon o sprečavanju zlostavljanju na radu na koji imaju primedbe.

Do kraja oktobra Udruženje „Stop mobingu“ primilo je 174 prijava za zlostavljanje na radnom mestu, od čega je pet rešeno u korist tužioca. Najveći procenat zlostavljanja je u javnom sektoru čak 90%, a Živadinović apeluje na zaposlene da ne ulaze sami u sudski proces već da se njima obrate za pomoć. Inače, na sednici je odlučeno da poverenik Udruženja za Rasinski okrug bude Milomir Ilić, a za Kruševac Stevica Abadžija.

Povezano