četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 50%
Brzina vetra: 1 m/s SSZ
 

Protest radnika IMK „14. oktobar“ preknuo zasedanje Skupštine grada Kruševca

Protest radnika IMK „14. oktobar“ preknuo zasedanje Skupštine grada Kruševca

Zbog protesta radnika Industrije „14. oktobar“, koji su ušli u Gradsku upravu, preknuto je prepodnevno zasedanje Skupštine grada Kruševca. Do okupljanja je došlo spontano, rekao je predsednik Samostalnog sindikata Industrije Ljubiša Velimirović, zbog neisplaćenih minimalnih zarada, koje je država obećala. Radnicima se obratio gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, na čiju inicijativu je problem u isplati obećanih zarada rešen.

U izjavi za Radio Televiziju Kruševac Gašić je rekao da je do zastoja došlo zbog kašnjenja rešenja za koje je bilo zaduženo Ministarstvo privrede, iako je poslovodstvo „14. oktobra“ blagovremeno dostavilo svu neophodnu dokumentaciju.

On je istakao da je danas problem prevaziđen ličnim angažovanjem prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, ministra i predsednika Upravnog odbora Fonda za razvoj Igora Mirovića i direktorke Fonda za razvoj.

Kabinet gradonačelnika dostavio je našoj redakciji dokumentaciju u kojoj se vidi da je Vlada Republike Srbije preduzela sve kako bi dve minimalne zarade radnicima „14. oktobra“ bile isplaćene.

Povezano