petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 99%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

“Palestra” na festival u Valjevu

“Palestra” na festival u Valjevu

U Vajevu se u subotu i nedelju održava Prvi festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije, saopštili su organizatori

Sportski klub za decu i mlade sa smetnjama u razvoju „Palestra“ iz Kruševca predstavlja se mjuziklom „Zemlja čuda“ u režiji Jasne Radisavljević i Dejana Tončića.

Danas nastupaju i Društvo za cerebralnu paralizu i Udruženje dramskih, audio i video stvaralaca „Milovan Glišić“ iz Valjeva sa Nušićevom „Ožalošćenom porodicom“ u režiji Ljubivoja Buba Markovića.

Sutrašnji program festivala otvara Udruženje gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga iz Kragujevca pantomimskim programom „Ljubav“, koji je režirao Duško Matović.

Udruženje osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom „Volja za životom“ iz Velike Plane izvešće pozorišnu jednočinku „Različitost za poštovanje“ reditelja Radovana Radulovića.

Udruženje gluvih i nagluvih iz Valjeva predstaviće se komadom „Džek Trbosek“ u režiji Nedeljka Jevtića, dok će KUD gluvih „Radivoj Popović“ iz Beograda izvesti pozorišnu predstavu „Zaplešimo“, koju su adaptirale i postavile na scenu Tanja Stikić i Vera Jovanović.

Festival će sutra uveče zatvoriti Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Živimo zajedno“ beogradskog Starog grada Nušićevim „Analfabetom“ rediteljke Leposave Stanković.

 

Povezano