petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

U kruševačkom EPS-u zadovoljni odzivom dužnika

U kruševačkom EPS-u zadovoljni odzivom dužnika

U kruševačkom EPS-u zadovoljni su dosadašnjim odzivom potrošača koji su imali neizmirene račune za potrošnju električne energije iz ranijeg perioda, a rok za reprogramiranje duga, sa 30. novembra produžen je do 6. decembra.

Po osnovu starog duga od 18.500 domaćinstava sporazum o reprogramu do 30. novembra je potpisalo preko 70 odsto i manje od 50 procenata privreda, od ukupno 1010 pravnih lica, ističe rukovodilac Sektora za trgovinu električnom energijom u kruševačkoj Elektrodistribuciji Dragana Timić. Na ovaj način Elektropivreda Srbije je naplatila 680 miliona od preko milijardu dinara dugovanja.

Uslov za ostvarivanje prava na reprogram je izmirenje junskog računa uz mogućnost otplate od 12 do 120 rata u zavisnosti od visine duga, bez kamate. Za one koji su podneli zahtev, rok za reprogramiranje duga nastalog do 31. maja produžen je do 6. decembra, ističe Dragana Timić:

U EPS-u ističu da je u toku očitavanje brojila, a oni kojima je zbog nepristupačnosti obustavljen postupak stanje mogu prijaviti na telefon 423-114.

Povezano