ponedeljak, 25. januar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 48%
Brzina vetra: 0 m/s ZJZ
 

RTK saznaje: Uskoro ponovo ide voz!

RTK saznaje: Uskoro ponovo ide voz!

Kako RTK saznaje, nakon 10 godina zastoja, na relaciji Stalać – Kruševac uskoro bi trebalo da počne da saobraća putnički voz ruskog proizvođača. Prva probna vožnja je obavljena, a pre uspostavljanja redovnog režima saobraćaja, treba da uslede tehničke provere pruge

Ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja koji Kruševac spaja sa koridorom 10 važno je ne samo u oblasti putničkog već i industrijskog transporta, saznaje RTK i podseća vozače na povećanu opreznost prilikom vožnje preko neobeleženih pružnih prelaza na ovoj deonici.

Pre nego što je zatvorena zbog rekonstrukcije na nekim delovima pruge Stalać – Kruševac, vozovi su se zbog bezbednosti, kretali maksimalnom brzinom od 10 kilometara na čas. Ova deonica je, pre rekonstrukcije 2007. rađena samo jednom 1957, i to polovnim materijalom.

Ni pre rekonstrukcije pruge kroz Kruševac nije prolazilo puno putničkih vozova – dva na relaciji Niš – Bar, kao i dva para „lokalaca“ Stalać – Kruševac – Kraljevo.

– Voz koji je ranije saobraćao od Niša, preko Stalaća i Kruševca, do Bara sada ide zaobilazno, pravcem Niš – Stalać – Lapovo – Kraljevo – Bar, dok voz Beograd – Stalać – Vrnjačka Banja ne saobraća – objašnjava Stojković.

Podsećamo, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić u februaru je izvestio javnost o pregovorima sa Železnicama Srbije o revitalizaciji i elektrifikaciji pruge Stalać – Kraljevo, kao jedne od bitnijih stvari za privredu ovog kraja, a tom prilikom najavio je vraćanje u saobraćaj putničkog voza na ovoj relaciji.

 

Povezano