sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Prioritetni ciljevi Ministartstva poljoprivrede (VIDEO)

Prioritetni ciljevi Ministartstva poljoprivrede (VIDEO)

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će i nadalje aktivno, a u okviru svojih zakonskih nadležnosti, raditi na unapređenju konkurentnosti svih učesnika lancu proizvodnje i prerade prehrambenih proizvoda. Udruživanje će zato, biti jedan od prioritetnih ciljeva ministarstva.

Položaj primarnih poljoprivrednih proizvođača je u mnogim segmentima najosetljiviji, i zato će ministarstvu poljoprivrede, njihov status biti od posebnog interesa.U tom smislu, udruživanje, kao model strukovnog organizovanja, biće jedan od prioritetnih ciljeva ministarstva poljoprivrede.U ministarstvu su uvereni da samo tako, s jedne strane, proizvođači mogu jedinstveno da artikulišu svoje probleme, a sa druge, da se nametnu institucijama države, struke, ili srodnim subjektima u inostranstvu, kao obiljan i uvaženi sagovornik.U saopštenj ministra poljoprivrede se još kaže, da se na taj način, bitno olakšava komunikacija sa nadležnim ministarstvom, a shodno tome dobija prilika da budemo efikasniji u zajedničkom delovanju.

Ministarstvo će u okviru mogućnosti predstojećeg agrarnog buđžeta, opredeliti sredstva za podršku i jačanje kapaciteta udruženja. Uporedo sa tim, u narednom periodu uradiće se i evidencija udruženja, na osnovu koje treba da se dobije jasna predstava o njihovoj postojećoj strukturi. Iz želje da se u ovu važnu aktivnost uvede red, kao i da se inicira i ohrabri ukrupnjivanje udruženja, kriterijumi za državnu podršku će biti reprezentativnost i odgovarajući program rada.

Na kraju saopštenja ministra poljoprivrede stoji: „U tom smislu vas molim da u najkraćem periodu vratite ispunjen formular, koji se nalazi na sajtu ministarstva, kako bi pomogli u zajedničkoj inicijativi i što pre stvorili uslove za bolju međusobnu komunikaciju, koju ovo ministarstvo iskreno želi“ – stoji u saopšenju ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prof. dr Dragana Glamočića.

Povezano