petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 99%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

U Muzičkoj školi „Stevan Hristić“ sve spremno za 65. rodjendan (VIDEO)

U Muzičkoj školi „Stevan Hristić“ sve spremno za 65. rodjendan (VIDEO)

Kruševačka Muzička škola „Stevan Hristić“ proslaviće sledećeg ponedeljka, 16. decembra, 65. rođendan. Kako ističe direktor Aleksandar Todorović, obeležavanje ovog značajnog jubileja počinje ove nedelje koncertima učenika i profesora a završava se svečanom akademijom i dodelom priznanja najboljima.

Kruševačka muzička škola „Stevan Hristić“ proslavu 65. rođendana započela je kada su, na ovog vikenda održanom takmičenju iz solfeđa, učenici i profesori osvojili tri prve i jednu drugu nagradu i brojne pohvale. Govoreći o istorijatu škole direktor Aleksandar Todorović istakao je da je prethodna školska godina bila najuspešnija, jer su osvojili najveći broj nagrada od osnivanja.

Škola je osnovana 1948. godine na inicijativu Nikole Čolovića, koji je i bio dugogodišnji direktor. Kako ističe sadašnji direktor Aleksandar Todorović, obeležavanje ovog značajnog jubileja počinje koncertima učenika sutra i u sredu i koncertom profesora u petak, 13. decembra u Narodnom muzeju, a završava svečanom akademijom u Kruševačkom pozorištu i dodelom priznanja najboljima.

U ovoj školi, bez obzira na probleme sa prostorom, nastavljaju da idu dalje u nove pobede tako da u narednom periodu planiraju otvaranje odeljenja za dizajn zvuka i muzičko zabavište.  Inače, Muzička škola „Stevan Hristić“ trenutno ima 583 đaka i 87 zaposlenih.

Povezano