utorak, 16. jul 2019.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 83%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti (VIDEO)

Međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti (VIDEO)

U OŠ „Dragomir Marković“ svečano je otvoreno međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Dabar“.

Međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola se po prvi put organizuje u Srbiji, a prema rečima predsednika Programskog odbora takmičenja profesora Milana Rajkovića, DABAR se realizuje u 4 kategorije  i to putem interneta.

Na nivou Srbije prijavljeno je 77, a u Kruševcu 11 osnovnih i srednjih škola, ističe direktor osnovne škole Dragomir Marković, Saša Jevtić.

Takmičenje je zvanično otvorila pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Mirijana Zlatanović u prisustvu načelnika školske uprave Zorana Ackovića,većnika Miloja Mihajlovića, direktora javnih preduzeća i ustanova.

Otvaranju takmičenja  prisustvovali su načelnik školske uprave Zoran Acković, većnik Miloje Mihajlović, direktori javnih preduzeća i ustanova. Početak takmičenja pozdravili su putem video linka i predstavnici fakulteta za računarstvo i informatiku iz Ljubljane.

Povezano