sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 83%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Radnicima Uljare uplaćen novac! (VIDEO)

Radnicima Uljare uplaćen novac! (VIDEO)

Radnicima kruševačke Fabrike ulja danas je uplaćen jednokratni novčani iznos u okviru dogovorenog socijalnog programa za koji se opredelilo 119 od 131-og radnika ovog preduzeća u restrukturiranju

Reč je o programu koji podrazumeva 300 evra po godini staža, a realizacija je trebalo da krene 10. decembra. Zbog kašnjenja, početkom nedelje radnici Uljare organizovali su protest u krugu Fabrike, a za danas je bio najavljen i štrajk glađu. Do toga nije došlo, jer je posle vesti o uplati sredstava dalji protest otkazan, izjavili su za medije direktor, odnosno predsednici reprezentativnih sindikata.

„Pare su legle ovog trenutka“, bile su reči generalnog direktora Fabrike ulja u Kruševcu, Veroljuba Ćirkovića, koje su izazvale salvu (trenutne )sreće i raspoloženja kod okupljenih radnika , koji su od ponedeljka u protestu zbog neisplaćenog novčanog iznosa najavljenog za 10. decembar u okviru odobrenog socijalnog programa sa resornim Ministarstvom.

Neško Gajić, predsednik Asocijacije nezavisnih sindikata, je u ime predstavnika svih reprezentativnih sindikata, izrazio zahvalnost gradonačelniku Bratislavu Gašiću na velikoj podršci i pomoći u realizaciji socijalne pomoći.

Gašić: Kruševac neće dozvoliti da se ugasi Fabrika ulja

Grad Kruševac neće dozvoliti da se ugasi Fabrika ulja, a uz pomoć Vlade Srbije obezbediće da u narednoj 2014. godini ova kruševačka fabrika oživi i da se, zahvaljujući saradnji sa “Vitalom” iz Bačke, zaposleni vrate na posao, izjavio je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, prilikom posete petočlane grupe pregovarača koji su se u ime radnika kruševačke Uljare, gradonačelniku zahvalili za ispatu zarade, posle 25 meseci

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će privreda Kruševca oživeti u predstojećoj godini. Već sutra stižu isplate „Savremenom domu“ i „Crvenoj zvezdi“, a početkom naredne sedmice radnicima „14.oktobra“, kojima će kao i radnicima trsteničke „Prve petoletke“ biti obezbeđene otpremnine, rekao je gradonačelnik Bratislav Gašić.

 

Povezano