četvrtak, 24. septembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

FAM završava godinu kao regionalni lider unutar grupacije (VIDEO)

FAM završava godinu kao regionalni lider unutar grupacije (VIDEO)

Kruševačka Fabrika maziva završiće faktički minulu 2013. godinu, sa oko 250 hiljada evra poslovne dobiti i sa rejtingom jedne od najboljih firmi u restrukturiranju i regionalnog  lidera unutar svoje grupacije, izjavio je na tradicionalnoj, prednovogodišnjoj konferenciji za novinare, generalni direktor Vladica Petrović.

U odnosu na plan, obim proizvodnje je premašen za tri, prodaja za osam, izvoz za oko 30 odsto a domaćem i stranom tržištu isporučeno je preko osam hiljada tona raznih proizvoda. Fabrika  maziva strateški je partner svih važnijih poslovnih sistema i javnih preduzeća u zemlji, i u ovoj godini pobedila je na preko sto tendera u konkurencji najvećih svetskih  proizvođača ulja i maziva.

Pored brige za standard zaposlenih, FAM se deklarisao i kao društveno odgovorno preduzeće koje je, u skladu sa svojim mogućnostima, podržala i pomogla sve relevenatne akcije u gradu i regionu.

Verujemo da ćemo u 2014. ponovni čak i nadmašiti poslovni rezultat iz ove godine i da će se nakon definisanja formalno pravnog statusa preduzeća, Fabrika maziva bitno poboljšati svoju poziciju na tržištu, naglasio je generalni direktor Vladica Petrović.

Povezano