utorak, 27. oktobar 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Kruševac vicešampion u kategoriji „Podrška aktivnoj politici zapošljavanja“

Kruševac vicešampion u kategoriji „Podrška aktivnoj politici zapošljavanja“

U okviru konkursa „Šampioni lokalnog razvoja“ koju organizuju NALED i RTS, grad Kruševac izabran je za vicešampiona u kategoriji „Podrška aktivnoj politici zapošljavanja“. U ime grada, nagradu je juče u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, primio načelnik gradske uprave Bojan Bjelanović.

Na Konkursu je izabrano deset opština i gradova-pet šampiona i pet vicešampiona, koji su reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu značajno unapredili kvalitet života u lokalnoj zajednici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.Opštine i gradovi nadmetali su se u pet kategorija-promocija investicija, reforma administracije, servis građana, podrška privredi i javno privatno partnerstvo.

Među gradovima Beočin, Novi Sad, Vršac, Zvezdara, Smederevo, Knjaževac, Stara Pazova i Ođžaci, našao se i naš grad, koji je vicešampion za aktivnu politiku zapošljavanja.

U ime grada, nagradu je primio načelnik gradske uprave Bojan Bjelanović, istakavši da je to obaveza više da se u ovoj i drugim oblastima razvoja grada učine još hrabriji koraci.

Za reformatore godine, proglašeni su direktor poreske uprave Ivan Simič, i ministar privrede Saša Radulović. Za razvoj Centra  kulture „Vuk Karađžić“ u Tršiću, gradu Loznici dodeljeno je specijalno priznanje za doprinos lokalnom ekonomskom razvoju kroz očuvanje kulturnog nasleđa.Najbolje su birali NALED, i RTS.

Povezano