sreda, 29. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Nesveti a sveti: Priče o dubokim istinama iz života i stradanja Crkve

Nesveti a sveti: Priče o dubokim istinama iz života i stradanja Crkve

U amfiteatru crkve Lazarice sinoć je održana promocija knjige „Nesveti a sveti i druge priče“ autora arhimandrita Tihona Ševkunova.

Pored episkopa kruševačkog dr Davida, učestvovali su i jerej Željko Marković, starešina crkve Lazarice, Ljubica Petković, Maja Gašić i Dejan Pavlović iz izdavačke kuće “ Čuvari“ a u muzičkom  delu programa Ljiljana Popović.

Na stranicama ove knjige ispričane su divne i dirljive ljudske priče o životu i smrti, ljudima i neljudima, veri i neveri, o staroj i novoj Rusiji. Ako bi se ovo delo pokušalo smestiti u neki književni okvir, onda bi to bili dnevnički zapisi susreta sa izuzetnim ljudima. Arhimandrit Tihon je sabrao mnoštvo priča iz svog i života drugih ljudi koje je susretao, a te priče odišu toplinom, dubinom i ljudskošću. Svaka priča je sama za sebe pouka i zaokružena celina. Neke priče se nadovezuju jedna na drugu, neki junaci i neka mesta prolaze kroz nekoliko priča, povezujući sve to u jednu celinu i opis Rusije u zadnjih 60-70 godina i duhovne klime koja je u njoj vladala.

„Nesveti, a sveti i druge priče“ je postala veliki događaj u duhovnom i kulturnom životu Rusije, a autor je udostojen mnoštva književnih nagrada. Arhimandrit Tihon Ševkunov, nastojatelj Moskovskog hrama – Sretenjski manastir, pre monašenja je bio veoma talentovan i uspešan student režije, koju je završio u vremenu žestokog komunizma. Susret sa crkvom i verom, krštenje u 24.godini, otvorilo mu je potpuno novi svet.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.