sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Istorijski arhiv: Obeležavanje 100 godina od početka Prvog svetskog rata (VIDEO)

Istorijski arhiv: Obeležavanje 100 godina od početka Prvog svetskog rata (VIDEO)

U godini za nama Istorijski arhiv Kruševac je, pored redovne delatnosti, imao i veliku aktivnost na polju izdavaštva, a u narednoj godini, sa Ministarstvom kulture planira više projekata povodom 100 gpdina od početka Prvog svetskog rata.

Istorijski arhiv Kruševac, pored svakodnevnih aktivnosti, primanja i obrade građe, rad sa strankama i slično, u toku 2013-e imao je i bogatu izdavačku delatnost. Povodom 1700 godina Milanskog edikta izdata je knjiga Nebojše Lapčevića „Krst Svetog cara Konstantina“, arhivski časopis „Rasinski anali 10“, „Porodična kuča u Kruševcu i okolini“ Predraga Vertovšeka, „Mala Vrbnica“ Milorada Sijića, i „Golicanje prošlosti“ – Ražanj u sećanju i dokumentima Radana Ž. Markovića. Povodom 14-og oktobra, Dana Oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu, Arhiv je upriličio veliku izložbu, sa dokumentima koja su po prvi put objavljena.

Istorijski arhiv će, u 1014-oj, u saradnji sa Ministarstvom kulture uraditi nekoliko projekata povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Povezano