četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
15°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 55%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Kruševačko pozorište: Renome koji obavezuje (VIDEO)

Kruševačko pozorište: Renome koji obavezuje (VIDEO)

Za Kruševačko pozorište 2013. godina bila je izuzetno uspešna po rečima upravnika Branislava Nedića – realizovano je preko 250 programa, četiri premijerne i tri obnovljene predstave za decu.

U 2013. godini, po rečima upravnika Kruševačkog pozorišta Branislava Nedića, obnovljene su tri predstave za decu a premijerno izvedene 4 predstave. Bilo je 40 gostovanja u Srbiji, učešće na više Festivala u zemlji i inostranstvu i osvajanje nekoliko značajnih nagrada.

Uz finansijsku pomoć Grada Kruševca, klimatizovana je velika sala i obnovljen enterijer a u novoj 2014. godini počeće sa radom i Pozorište za decu u prostoru bioskopa Evropa. Od 9. do 16. januara održaće se tradicionalni Pozorišni festival za decu KRUŠKA u okviru koga će biti izvedeno šesnaest domaćih i gostujućih predstava. U planu je i rad na dečijoj predstavi ,,Ružno pače“ u režiji Zorana Lozančića i predstavi ,,Dr“ po tekstu Branislava Nušića a po treći put u saradnji sa rediteljem Kokanom Mladenovićem. U glumačkoj ekipi biće i Branislav Trifunović a predstava se priprema u koprodukciji sa Narodnim pozorištem iz Sombora i Centrom za kulturu Smederevo povodom 150 godina od rođenja pisca Branislava Nušića.

Zahvaljujući gradskim čelnicima u novoj 2014. godini  Kruševac će posle Kragujevca i Niša biti treći grad u Srbiji koji će dobiti Pozorište za decu, a biće otvoreno u prostoru bioskopa Evropa.

Povezano