sreda, 29. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Lagunine knjige za praznik

Lagunine knjige za praznik

I u 2014. godini nastavljamo da vam u emisiji „Opušteno“ TV Kruševac i na sajtu RTK predstavljamo i delimo knjige Lagune o kojima se govori * Praznični dani sigurno će vam biti lepši, zabavniji i uzbudljiviji uz Lagunine nove naslove – „Božić u Kapkejk kafeu“ Dženi Kolgan i „Koliba – Misli za svaki dan u godini“ Vilijema Pol Janga, ali i deseto izdanje „Beograda ispod Beograda“ – Zorana Lj. Nikolića i Vidoja D. Golubovića * Knjige su predstavljene u novogodišnjem izdanju emisije „Opušteno“, koje reprizno možete da pogledate i u petak, 10. januara, od 21:00, a delimo ih narednih dana na portalu TV Kruševac

 

Božić u Kapkejk kafeu – Dženi Kolgan

Obradujte sebe ili svoje prijatelje, ljubitelje slatkiša, novim romanom Dženi Kolgan, koji jednostavno pršti od recepata za božićne kapkejk kolače i slatke praznične zabave.

Isi Rendal, ponosna vlasnica Kapkejk kafea, zaljubljena je i ne može biti srećnija. Okružena je bliskim prijateljima, novi posao joj cveta iako se njene kapkejk saradnice Perl i Kerolajn ne raduju naročito predstojećem snegu i praznicima. Ali, kad njenom dečku Ostinu iskrsne poslovna prilika u Njujorku i on odluči da se preseli, Isi mora da se suoči sa time da će imati vezu na daljinu i pita se hoće li njihova ljubav opstati. I kad božićna gužva u kafeu – uz povećanu potražnju za njenim izvrsnim poslasticama – počne da uzima svoj danak, Isi mora da odluči šta joj je najvažnije.

Ovog decembra Isi će morati da se osloni na sve svoje zalihe hrabrosti, dobrodušnosti i cimeta da bi svima, ovako ili onako, obezbedila srećan Božić…

Pridružite se Isi, Ostinu, Perl i Kerolajn dok pripremaju poseban Božić, u knjizi škotske autorke Dženi Kolgan, za koju je Cosmopolitan napisao: „Slađe od kesice žele bombona… navelo nas je da progutamo svaku stranu.“

 

Koliba – Misli za svaki dan u godini – Vilijem Pol Jang

Od autora svetskih bestselera Koliba i Raskršća, dolazi nam i knjiga napisana da nadahnjuje, podstiče i obogaćuje svaki dan u godini.

Moćna priča iz Kolibe osvojila je srce milionima čitalaca širom sveta, postavši fenomen u istoriji izdavaštva. Sada, knjiga Koliba: misli za svaki dan u godini pruža mogućnost da ponovo posetite „kolibu“ sa Mekom i njegovim neverovatnim prijateljima Tatom, Saraju i Isusom, na nov i jedinstven način.

Na 365 posebnih stranica pažljivo su odabrani izuzetni citati iz Kolibe praćeni dubokoumnim molitvama koje teraju na razmišljanje autora Kolibe Vilijema Pola Janga.

„Ova priča se čita kao molitva – kao najlepša molitva….“ – zapisao je o knjizi Mike Morrell. Prava preporuka da se upustite u jedinstvenu duhovnu avanturu.

 

Beograd ispod Beograda – Zoran Lj. Nikolić, Vidoje D. Golubović

Svakako ne slučajno, knjiga je, 11 godina posle prvog, stigla i do svog desetog izdanja. ISTRAŽIVANJE nepoznatih podzemnih objekata ispod Beograda slično je pokušaju da se razume njegova nesvakidašnja istorija: podseća na guranje ruke u vreću bez dna, i to tako što se svaki put neko čudo iz nje izvuče, ili se makar nešto značajno u njoj dodirne ili oseti. I dok postoji predstava dokle ruka ide, onako zavučena u polumrak, prošlost izgleda stvarno i opipljivo“ – zapisali su autori knjige na čijoj je naslovnoj strani utisnuto i upozorenje: Ako nekome pozajmite ovu knjigu, ne očekujte da vam je vrati!

Dodaju i kako im je pažnja bila usmerena isključivo na ona zdanja ispod zemlje, ili njihove ostatke, koja su u velikoj meri određivala Beograd ili ga i danas potajno oblikuju, a o kojima javnost zna malo ili gotovo ništa. Sve s namerom da otkriju i približe prošlost svog grada onima s kojima dele njegovu sadašnjost. „Hteli smo i da uz malo sreće pobudimo pažnju za ono što ovaj grad ima i kao istorijske ožiljke, ali i kao kapitalan prostor i temu o kojoj godinama nije smelo da se govori, pa se stoga brzo zaboravljalo. A kada postoji strah, zaborav je mnogo brži“.

Beležimo, uz ovo knjigom uobličeno i bogato ilustrovano putovanje kroz tamni vilajet ili zemlju čuda, i zapažanje Predraga J. Markovića, kao dodatnu preporuku za čitanje: „Podzemni svet ispod velikih gradova nije samo predeo ljudske uobrazilje. I Sve civilizacije, a pogotovo svaki grad, kao čvorište svake složenije ljudske zajednice, s vremenom uranjaju u zemlju. Sadašnji žitelji svakog grada na zemaljskom šaru tek su gornja površ jednog vremenskog stuba koji izvire iz podzemlja sačinjenog od mnogih slojeva. To svi znamo. Ali ono što ne znamo, ili što previđamo, jeste da je Beograd od onih gradova gde su se priroda i istorija združile da stvore uzbudljivu podzemnu topografiju.“

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.