petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 99%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

RTK i Laguna vam poklanjaju hit knjigu „Koliba – Misli za svaki dan u godini“

RTK i Laguna vam poklanjaju hit knjigu „Koliba – Misli za svaki dan u godini“

Na početku nove godine Laguna i Televizija Kruševac poklanjaju vam sjajne knjige, za početak „Kolibu – Misli za svaki dan u godini“ Vilijema Pola Janga, koju ćete sigurno imati u rukama tokom cele godine * Knjigu vam poklanjaju internet portal RTK i Laguna, čija najnovija izdanja predstavljamo – i darujemo gledaocima! – petkom u emisiji „Opušteno“ (u 21:00, repriza je nedeljom u 14:05 sati).

NAGRADNA PITANJA:
1. Po koja je dva bestselera poznat autor knjige, Vilijem Pol Jang?
2. Koje godine je Vilijem Pol Jang bio gost „Lagune“ i Beograda?
3. Kao dete, autor knjige je sa roditeljima misionarima živeo u plemenu Dani, koje još obitava u uslovima kamenog doba. Gde se to pleme nalazi?

ODGOVORITE kroz komentar na ovaj post i obavezno ostavite svoj e-mail, na koji će biti kontaktiran posetilac sajta, koji prvi da tačan odgovor na nagradno pitanje, i upoznat sa načinom preuzimanja nagrade.

 

Od autora svetskog bestselera „Koliba“, dolazi nam i knjiga – svojevrstan nastavak – napisana da nadahnjuje, podstiče i obogaćuje svaki dan u godini.

Moćna priča iz Kolibe osvojila je srce milionima čitalaca širom sveta, postavši fenomen u istoriji izdavaštva. Sada, knjiga Koliba: misli za svaki dan u godini pruža mogućnost da ponovo posetite „kolibu“ sa Mekom i njegovim neverovatnim prijateljima Tatom, Saraju i Isusom, na nov i jedinstven način.

Na 365 posebnih stranica pažljivo su odabrani izuzetni citati iz Kolibe praćeni dubokoumnim molitvama koje teraju na razmišljanje autora Kolibe Vilijema Pola Janga.

– Ako je sva istina Božja istina, onda je krajolik za kreativnost širom otvoren i dobra fikcija otvara prostor, a ne suzbija ga. Pošto svako ljudsko biće “jeste” priča za sebe, svako od nas ima prirodnu sklonost za priču, i najdublje kulture na ovoj planeti su kulture pripovedanja – kaže autor Vilijem Pol Jang.

„Ova priča se čita kao molitva – kao najlepša molitva….“ – zapisao je o knjizi Mike Morrell. Prava preporuka da se upustite u jedinstvenu duhovnu avanturu.

Vilijem Pol Jang je rođen 11. maja 1955. godine u Kanadi. Kao dete sa roditeljima misionarima živio je u jednom plemenu plemenukoje još obitava u uslovima kamenog doba. Njegovi roditelji su bili posvećeni svom misionarskom radu tako da su malog Vilijema prepustili vaspitanju i brizi plemena koje je bilo, usput rečeno, pleme ljudoždera. Tako je jednom prilikom čak i prisustvovao raspravi unutar «svog» plemena o tome, da li njegove roditelje treba da pojedu, ili ne.
A kada je napunio šest godina, roditelji su ga odveli u hrišćanski internat. Tu je susreo svoje vršnjake i tada je prvi put saznao da je on belac. Naravno, zbog toga saznanja u duši malog Vilijema slijedilo je duboko razočaranje.

Jang je završio teologiju, ali je radio razne druge poslove da bi preživeo. Samo je dve godine radio poslove vezane za crkvu. Sa suprugom Kim ima šestoro dece kao i unučad. Živi u Oregonu (SAD).

Povezano