sreda, 23. jun 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
29°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 58%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Božićna čestitka Episkopa kruševačkog Gospodina Davida

Božićna čestitka Episkopa kruševačkog Gospodina Davida

„Slava na visinama Bogu i među ljudima dobra volja! Mir Božji, Hristos se rodi! – Božićna je čestitka koju je Episkop kruševački Gospodin dr David Perović uputio Kruševljanima i svima u Eparhiji kruševačkoj, ovenčanoj duhovnim biserima moravske arhitekture, među kojima će se uskoro naći Manastir Milentija, kao duhovna sinteza Lazarice i Kalenića.

Obnova Lazervog Grada sa svim njegovim simbolima, među kojima Rozeta ima posebno mesto, ubrzava se, rekao je Preosvećeni Vladika kruševački David  čestitajući najveći hrišćanski praznik Božić Kruševaljanima i svima u Eparhiji kruševačkoj, i najavio na proleće prva Liturgijska Zvona na prvoj od tri crkve na Bagdali, replici Kapele Vladike Njegoša.

Episkop kruševački dr David Perović uputio je čuvanje trajnih svetosavskih vrednosti, duhovnu ekologiju koja je Dom, Carstvo Božije i neprestani molitveni podvig koji je moguć i lekovit – u metežu svakodnevice i čestitao radnicima i upravi naše medijske kuće Božić sa željom da na Televiziji prenosimo što više lepih vesti koje će podsticati na stvaralaštvo. Božićni intervju sa Vladikom Davidom je na Programu Televizije Kruševac na Badnji Dan posle Dnevnika u 18, a na Božić u 17 časova.

Povezano