sreda, 12. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 83%
Brzina vetra: 0 m/s ISI
 

„Sumnjamo da je tender za snabdevanje hlorom kragujevačkog „Vodovoda i kanalizacije“ sproveden neregularno“ (VIDEO)

„Sumnjamo da je tender za snabdevanje hlorom kragujevačkog „Vodovoda i kanalizacije“ sproveden neregularno“ (VIDEO)

Sumnjamo da je decembarski tender za godišnje snabdevanje hlorom kragujevačkog javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, sprovoden u neregularnim uslovima o čemu ćemo, po svoj prilici informisati i tražiti zaštitu od Agenciju za javne nabavke Srbije, izjavio je na konferenciji za novinare generalni direktor kruševačke Hemijske industrije ŽUPA Bojan Cvetković.

Kragujevački Vodovod treba da informiše i lokalnu i srpsku javnost zašto je prihvaćena ponuda beogradske firme Patenting DOO, sa cenom koja je za trećinu viša od ponude iz hemijske industrije ŽUPA, a Agenciji zašto su u pozivu za tender i zahtevi koji odstupaju od domaćeg  zakonodavstva, naglasio je Cvetković.

Kruševačka ŽUPA snabdeva 80 odsto vodovoda u južnoj Srbiji i većinu u Crnoj Gori,svi poslovi su dobijeni na tenderima a u ovoj godini planirano je značajano povećanje proizvodnje hlora zatim ksantata za domaće i tržišta u regionu i natrijumhipohlorita. Od septembra je u proseku angažovano osamdesetak radnika i Hemijska industrija ŽUPA redovno, iz sopstvenih prihoda, servisira sve troškove proizvodnje, rečeno je na konferenciji za novinare.

Povezano