sreda, 12. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s IJI
 

Od februara novi računi za struju

Od februara novi računi za struju

Ministar energetike Zorana Mihajlović očekuje da će građani Srbije od febuara dobijati nove, preglednije i jasnije račune za utrošenu električnu energiju.

Mihajlović je, na današnjoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekla da su račun uradili Elektroprivreda Srbije i EPS snabdevanje na zahtev Ministarstva energetike i najavila da se s određenim promenama metodologije u toku godine može očektivati još jednostavniji račun.

Građani su se, kako kaže, najčešće žalili da su računi nejasni i da ne znaju koliko duguju i kakva je potrošnja bila ranije.
„Najvažnije je što su sad objašnjene one stavke koje su predstavljale problem, a to je šta su fiksni troškovi a šta varijabilni trošak, odnosno utrošena električna energija“, objasnila je Mihajlović.

Novi račun će biti štampan sa obe strane. Na prvoj strani će biti naveden iznos duga, potrošnja struje sa iznosom koji treba da se plati i grafikon mesečne potrošnje za period od godinu dana, a na drugoj strani biće podaci koji se odnose na obračun utroška struje, rekla je ministarka energetike.

Povezano