sreda, 12. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
24°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 67%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Magla nepovoljno utiče na zdravlje (VIDEO)

Magla nepovoljno utiče na zdravlje (VIDEO)

Maglovita jutra i večeri i povećana vlaga u vazduhu, ovih dana  nepovoljno utiču na zdravlje brojnih sugrađana. Lekarima  se najčešće  javljaju hronični bolesnici žaleći se na gušenje, zamor i iscrpljenost.

Maglovito vreme ne prija ni bolesnima i zdravima  međutim organizam  hroničnih bolesnika je osetljiviji na promene vremena tako da  nama se ovih dana javlja najviše plućnih bolesnika sa  hroničnim opstruktivnim bronhitisom, astmatičari i srčani bolesnici žaleći se na brojne tegobe kaže  specijalista opšte medicine u kruševačkom Domu zdravlja dr Dragan Marjanović.

Izlasci po maglovirom vremenu mogu dovesti do astmatičnog statusa upozorava dr Marjanović  zbog čega  seprijem osetljivih pacijenata planira u sunčanim delovima dana. Magla ne prija ni zdravima, a u sezoni virusa i gripoznih stanja treba ojačati imuni sitem.

Dani praznovanja, manje kretanja i kalorična hrana nepovoljno utiču na naše zdravlje dodatno Praznovanje i  Magla ne prija ni zdravoj populaciji tako da u sezoni virusa imuni sistem treba ojačati unosom domaćih namirnicama bogatim vitaminom C  a posle praznovamnja i unosa kalorične hrane svima će dobro doći više kretanja ali i dovoljno odmora.

Povezano