sreda, 12. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

„Pokreni sopstveni biznis“ (VIDEO)

„Pokreni sopstveni biznis“ (VIDEO)

U Regionalnoj privrednoj komori Kruševac u toku je prijavljivanje za dvodnevnu besplatnu obuku u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj „Pokreni sopstveni biznis“.

Svrha specijalizovane obuke „Žene u biznisu“ je da preduzetnice dobiju podršku za vođenje sopstvenog biznisa, da izbegnu ponavljanje čestih grešaka i da unaprede svoje poslovanje kroz sticanje praktičnih veština.

Uključivanje žena u biznis i poboljšanje njihovog položaja u biznisu je bitan korak u ostvarivanju temeljnih ciljeva našeg društva – rasta, razvoja i zapošljavanja. Svrha ove obuke je da preduzetnice dobiju podršku za vođenje sopstvenog biznisa, da izbegnu ponavljanje čestih greški i da unaprede svoje poslovanje kroz sticanje praktičnih veština.

Regionalna privredna komora je lokalni partner za realizaciju projekta „Pokreni sopstveni biznis“, a prijavljivanje za obuku je do 15. januara.

Neke od tema koje će biti obrađene na obuci su:

– Kuća – posao. Kako uskladiti privatno i vreme na sopstvenom poslu, imajući u vidu da preduzetnice nemaju fiksno radno vreme? Zašto je bitno odvojiti finansije porodice od finansija firme?
–  Gde si se uputila? Zašto biti „sam svoj gazda“? Da li je ideja koja je interesantna preduzetnici interesantna i tržištu? Ko su konkurenti, a ko partneri?
– Šta me razlikuje od drugih? Šta je proizvod/usluga? Kako da vas tržište prepozna na način koji želite? Kako se promovisati?
– Posla ima, para nema. Zašto voditi finansijsku evidenciju, čak i kada to nije zakonska obaveza? Zašto propadnu oni koji ne razlikuju prihod i tok gotovine? Kako da znam koliko me proizvod/usluga košta, a koliko zarađujem?
– Kako da idem brže? Za dobru ideju novac nikada nije problem, zar ne? Ko sve može da podrži vaš biznis? Ko može da vas finansira jeftinije od drugih i da li povoljno finansiranje znači i više obaveza?
–  Ljudi su sve. Zašto je biznis iznad svega odnos sa ljudima? Zašto je lično usavršavanje i usavršavanje saradnika uslov opstanka? Ko sve može da pomogne savetima?
– Čudna šuma propisa. Propisi  mogu biti komplikovani, ali njihovo nepoznavanje može biti fatalno. Na šta obratiti pažnju? Kako izabrati najbolju pravnu formu i najbolja pravna rešenja? Kako tretirati rad članova porodice?
Kroz ovu obuku vode vas dve trenerice koje su ujedno i preduzetnice i konsultantkinje za MSP. Rad na obuci je fleksibilan, interaktivan, uz mnogo diskusije i vežbi, praćen pregledom svih važnih informacija relevantnih za posao.

Povezano