ponedeljak, 24. januar 2022.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
-5°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Rok za promenu papirnih vozačkih dozvola 10. jun (VIDEO)

Rok za promenu papirnih vozačkih dozvola 10. jun (VIDEO)

Rok za promenu papirnih vozačkih dozvola je 10. jun tekuće godine. Zbog izbegavanja gužvi na šalterima izdavanje novih vozačkih dozvola se zakuzuje.

Rok za zamenu postojećih vozačkih dozvola, u skladu sa Zakonom o bezbednosti u saobraćaju ističe 10. juna. Uz zahtev za izdavanje nove vozačke dozvole građani su dužni da prilože važeću ličnu kartu, vozačku dozvolu izdatu na starom obrascu, dokaz o uplati propisanih naknada za izdavanje nove vozačke dozvole u iznosu od 670, 621 i 255 dinara, odnosno ukupno 1546 dinara.

Lica starija od 65 godina dužna su da prilože i uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima, kao i ona lica koja imaju vozačku dozvolu izdatu na period kraći od 10 godina iz zdravstvenih razloga.

Da bi vozilom mogli da upravljaju i van granica zemlje vozačima je neophodna i Međunarodna vozačka dozvola koju izdaje Auto moto savez Srbije. Za izdvanje međunarodne vozačke dozvole potrebno je izdvojiti dve i po hijade dinara i dve fotografije.  Zamena vozačke dozvole je obaveza, a ne izbor, a kazne za nevažeću dokumentaciju kreću se i do 30 hiljada dinara, uz  zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 3 meseca.

Radno vreme šaltera za izdavanje vozačkih dozvola je od 8 do 20 časova svakog radnog dana, a iz Odseka za upravne poslove  Policijske uprave u Kruševcu napominju da se termini za predaju zakazuju zbog velikog broja zahteva i postojećih tehničkih mogućnosti za prijem i obradu zahteva ove Policijske uprave.

Povezano