petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Svetosavska povelja Ljiljani Pantelić

Svetosavska povelja Ljiljani Pantelić

Ovogodišnji dobitnik Svetosavske povelje je novinar Radio Televizije Kruševac, autor emisije o pravoslavnoj veri „Svetosavska bašta“ Ljiljana Pantelić. Nagradu dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica i Kulturni centar Kruševac, za najviša dostignuća u cilju isticanja i vrednovanja stvaralaca i njihovog doprinosa u razvoju kulture, umetnosti, prosvete i nauke grada Kruševca.

Na konkurs Kulturno prosvetne zajednice i Kulturnog centra Kruševac, koji je raspisan u decembru, za Svetosavsku nagradu koja se dodeljuje od 2005, stiglo je 14 predloga sa obrazloženjem. Komisija Saveta za dodelu ove prestižne nagrade u sastavu predstavnik Eparhije kruševačke, predstavnik medija, predsednik Upravnog odbora Kulturnog centra i direktor KCK-a, jednoglasno su doneli odluku da ovogodišnji dobitnik trajnog priznanja za najviša dostignuća u oblasti kulture, prosvete, umetnosti i nauke bude novinar Radio Televizije Kruševac Ljiljana Pantelić, na predlog organizacije „Prijatelji dece Kruševca“ i Eparhije kruševačke.

Ljiljana Pantelić, novinar RTK od osnivanja 1991, radi na promociji svetosavske kulture i nacionalnih vrednosti. Autor je i voditelj emisije o pravoslavnoj veri „Svetosavska bašta“, brojnih reportaža kojima se promoviše Svetosavlje, aktuelnih tribina, član volonterskog društva „Prijatelji dece Kruševca“ koje daje doprinos unapređenju položaja dece u društvu, pesnikinja…

Nagrada će biti uručena na svečanoj akademiji u organizaciji crkvene opštine Kruševac, Kulturnog centra i Kulturno prosvetne zajednice Kruševac, u subotu u 20 časova u Kruševačkom pozorištu.

Povezano