utorak, 16. avgust 2022.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
24°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 0 m/s I
 

Ljiljani Pantelić dodeljena Svetosavska nagrada (VIDEO)

Ljiljani Pantelić dodeljena Svetosavska nagrada (VIDEO)

Na Svetosavskoj akademiji u Pozorištu, episkop kruševački David uručio je Svetosavsku nagradu grada Kruševca novinaru Radio televizije Kruševac Ljiljani Pantelić

U Kruševačkom pozorištu, na Svetosavskoj akademiji, njegovo preosveštenstvo episkop kruševački David uručio je Svetosavsku nagradu grada Kruševca novinaru Radio televizije Kruševac, autoru emisije „Svetosavska bašta“ Ljiljani Pantelić. Nakon himne Svetom Savi, kojom je svečano otvorena Svetosavska akademija, skup je pozdravio gradonačelnik Kruševac, Bratislav Gašić, naglasivši da je Svetosavska nagrada napokon vraćena tamo gde pripada.

Čast da ove godine besedi o našem prvom prosvetitelju Svetom Savi pripala je jereju Nenadu Dragičeviću. U nastavku umetničkog programa nastupili su mešoviti i dečiji hor „Sveti Knez Lazar“, kruševačka Etno grupa „Božuri careva grada“ i „Živa voda“ iz Beograda, folklorni ansambl „Lazarica“ i glumci Kruševačkog pozorišta.

Svetosavskoj akademiji prosusutvovali su i zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović sa saradnicima, sveštenstvo kruševačke eparhije, kao i brojni predstavnici političkog, javnog i kulturnog života grada.

Organizator Akademije je Eparhija kruševačka, a suorganizatori Kulturni centar i Kruševačko pozorište.

Povezano