petak, 22. januar 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Prijem i pokloni za najbolje učenike (VIDEO)

Prijem i pokloni za najbolje učenike (VIDEO)

Za najbolje učenike kruševačkih osnovnih i srednjih škola i studente sa prosečnom ocenom deset, prijeređen je prijem u Mozaik sali grada Kruševca. Poklone im je uručio gradonačelnik Bratislav Gašić i direktorka Fonda za podsticanje razvoja mladih talenata Jelena Milanović

Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, čiji osnivač je grad Kruševac, nagradio je najbolje – dvadeset sedmoro učenika osnovnih i srednjih škola i trinaestoro studenata stipendista Fonda. Čestitajući im, gradonačelnik Gašić je rekao da je ovo samo mali podstrek i potvrda da grad misli na svoje najbolje učenike i studente, i pozvao ih da se vrate u svoj grad.

U ime nagrađenih zahvalio se učenik Mašinsko elektrotehničke škole David Nikolić.

Učenici su dobili novčanu nagradu, knjigu Sveta loza Stefana Nemanje i zlatnik sa likom Svetog Save, a studenti ovom prilikom novčanu nagrada, dok su stipendisti Fonda ranije nagrađeni tablet računarima i putovanjima u Beč. Jedna od nagrada biće im i 20 posto popusta na autobuske karte Jugoprevoza Kruševac do grada u kom studiraju. Među nagrađenim studentima je i Miloš Petrović student prve godine doktorskih studija Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu.

Najbolje učenike i studente direktorka Fonda za podsticanje razvoja mladih talenata Jelena Milanović, pozvala je da istraju u sticanju znanja.

Svečani prijem u Mozaik sali grada Kruševca upotpunila je Etno grupa Lazarice.

Povezano