petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Mere podsticaja ruralnog razvoja (VIDEO)

Mere podsticaja ruralnog razvoja (VIDEO)

Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, krajem januara, donelo je Uredbu  kojom se propisuje obim sredstava, vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Sredstva iz Uredbe raspoređuju se na direktna plaćanja, podsticaje i mere ruralnog razvoja, i posebne podsticaje. Što se tiče direktnih plaćanja, utvrđeni su maksimalni iznosi, i raspoređuju se na sledeći način: premija za mleko, 7 dinara po litru, osnovni podsticaji za biljnu proizvodnju isplaćuju se u iznosu od 6 hiljada po hektaru, a podsticaji za kvalitetne priplodne mlečne krave u iznosu od 20 hiljada dinara po grlu.

Podsticaji za kvalitetne priplodne ovce i koze su značajno povećani, na 7 hiljada dinara, kao i za kvalitetne priplodne krmače, i sada iznose 5 hiljada dinara po grlu.

Podsticaji za roditeljske kokoške teškog tipa iznose 60, a za roditeljske kokoške lakog tipa 100 dinara po grlu. Za roditeljske ćurke, podsticaji će biti 300, za kvalitetne priplodne matice riba šarana 500, pastrmke 300 dinara.

Podsticaj za tov junadi iznosi 10 hiljada, za tov jagnjadi 2, za tov svinja hiljadu, za krave dojilje 20 hiljada dinara po grlu.Podsticaji za košnice pčela su 500, a za proizvodnju konzumne ribe 7 dinara za po kilogramu proizvedene ribe.

Regres za gorivo, đubrivo i seme iznosiće 6 hiljada dinara.Regres za premiju osiguranja za useve, plodove, višegodišnje zasade, rasadnike i životinje iznosiće 40 odsto od plaćene premije osiguranja, a za troškove skladištenja u javnim skladištima u iznosu od 40 odsto troškova skladištenja.

Za mere podsticaja ruralnog razvoja izdvojeno je 955 miliona i 400 hiljada dinara, a obuhvataju investicije u unapređenje konkurentnosti i dostizanje standarda kvaliteta, za podsticanje podizanja novih višegodišnjih zasada, za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, i investicije za preradu poljoprivrednih proizvoda.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.