četvrtak, 24. septembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović u Kruševcu (VIDEO)

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović u Kruševcu (VIDEO)

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović posetila je Opštu bolnicu u Kruševcu i Zdravstvenu ustanovu „Apoteka Kruševac“.

Nakon odvajanja Zdravstvenog centra u Kruševcu nastale su novoformirane organizacione jedinice Opšta bolnica Kruševac i Dom zdravlja. Ministarka zdravlja profesor doktor Slavica Đukić Dejanović na zajedničkom kolegijumu sa direktorkom Opšte bolnice  doktorkom Slobodankom Jotić i načelnicma odeljenja iznela je stav da se više mora ulagati u stručni kadar i da je na MInistrastvu da obobri veći broj specijalizacija.

Tom prilikom podsetila je da je nastajanjem novoformiranih organizacionih jedinica Opšte bolnice i Doma zdravlja Kruševac  nastala potreba za dodatnim stručnim kadrom i da će Ministrastvo insistirati na većem broju specijalizacija, kako bi pacijenti uvek  imali adekvatnu zdravstvenu uslugu. Prilikom posete Zdravsvenoj ustanovi „Apoteka Kruševac“ ministarka Slavica Đukić Dejanović je izrazila zadovoljstvo što, i pored ekonomske krize, ova ustanova kao lider u regionu ostvaruje zapažene rezultate, a pritom je  društveno odgovorna, što potvrđuje podatak da na seoskom području ima više apoteka nego u gradu.

„Ministarstvo zdravlja će ispravljati ono što uoči da nije dobro, a nije dobro da u strukturi zaposlenih imamo 25 odsto nemedicinskog kadra, da obezbedjujemo dežurstva koja su preko 40 sati nedeljno, a nemamo odredjene saglasnosti za to, nije dobro što imamo ‘finansijsku nestimulaciju’ za vrlo težak rad“, kazala je ministarka.

Precizirala je da je problem to što je prosek starosti zdravstvenog osoblja u bolnicama prilično visok, nasledjena je situacija da nisu bile odobravane specijalizacije što se mora u hodu rešavati, a po tome se kruševačke zdravstvene ustanove ne razlikuju od ostalih u Srbiji.

Ovom prilikom direktor Zdravsztvene ustanove „Apoteka Kruševac“ Miloš Obradović Ministarki zdravlja uručio je monografiju „Zato što na zdravo imate pravo“ , koja je izdata povodom 145. godina farmaceutske usluge u Rasinskom okrugu.

Povezano