ponedeljak, 28. septembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 50%
Brzina vetra: 6 m/s IJI
 

Gosti Kruševca privrednici iz Rusije (VIDEO)

Gosti Kruševca privrednici iz Rusije (VIDEO)

U Gradskoj upravi Kruševca, gradonačelnik Bratislav Gašić održao je sastanak sa privrednicima iz Ruske federacije o izgradnji Otkupno – prerađivačkog centra u Kruševcu. U nastavku posete priređena je prezentacija potencijala Rasinskog okruga, nakon koje su domaćini i gosti obišli više lokacija u okolini grada na kojima bi bio izgrađen logistički centar.

Zainteresovani smo za poslovnu saradnju, pre svega u oblasti poljoprivrede, istakao je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Bratislavom Gašićem izvršni direktor kompanije „Novaja Tura-Agro“ Pomočilin Igor Stanislavovič.

Predstavnicima ove ruske kompanije u Gradskoj upravi, prezentovani su potencijali Rasinskog okruga, za izgradnju Otkupno prerađivačkog centra u Kruševcu, a domaćini i gosti, nakon prijema i prezentacije, obišli su više lokacija u okolini grada na kojima bi bio izgrađen logistički centar.

U izjavi za medije gradonačelnik Gašić je izrazio očekivanje da će poslovna saradnja biti uspostavljena, što bi znatno unapredilo poljoprivrednu proizvodnju našeg kraja i olakšalo distribuciju proizvoda.

Privrednici iz Rusije konkretno su zainteresovani za otvaranje otkupno – prerađivačkih centara, odakle bi se izvozili poluproizvodi. U tom kontekstu, oni su prisustvovali prezentaciji potencijala grada Kruševca i Rasinskog okruga, nakon čega su obišli lokacije: parcelu „Savremenog doma“ sa mogućnošću brownfield investicije, Fabriku  ulja (blizina železnice, magistralnog i budućeg auto puta), lokaciju „Cepaka“, Konjičkog kluba i dr.

Kao dodatnu pogodnost, potencijalni investitori mogu koristiti blizinu Niškog aerodroma i Kargo centra.

U oblasti poljoprivrede, gradonačelnik je podsetio i da će u okviru kredita dobijenog od Ujedinjenih arapskih emirata, deo sredstava biti usmeren i za projekat navodnjavanja na potezu između Trstenika i Kruševca. Time će se znatno unaprediti uslovi razvoja u najvažnijoj privrednoj grani za budućnost Srbije, a pre svega za poslovanje proizvođača iz ovih krajeva.

Razgovorima sa potencijalnim ruskim partnerima prisustvovali su i načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić i predsednik kruševačke Regionalne privredne komore Predrag Vukićević.

Povezano