četvrtak, 25. april 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Sastanak gradonačelnika sa direktorima veterinarskih stanica i ambulanti (VIDEO)

Sastanak gradonačelnika sa direktorima veterinarskih stanica i ambulanti (VIDEO)

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić danas je održao sastanak sa direktorima veterinarskih stanica i ambulanti sa našeg područja. Tema sastanka bila je program mera veštačkog osemenjavanja krava, i najefikasniji način za sprovođenje ove mere.

14 miliona dinara je i ove godine izdvojeno kao subvencija za veštačko osemenjavanje krava. Po zakonu o javnim nabavkama, lokalne samouprave ovaj posao mogu da sprovedu samo preko tendera, gde bi najpovoljuniji ponuđač dobio posao, ali je ideja gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića, da svih 7 veterinarskih stanica i ambulanti učestvuju u tom poslu, i predložio osnivanje konzorcijuma veterinarskih stanica.

Nakon njihovog međusobnog dogovora i sastanka sa Kancelarijom za poljoprivredu Gradske uprave i Odeljenjem za javne nabavke (s obzirom da je zakonski neophodno raspisivanje tendera), neophodno je usaglasiti stavove i pronaći model poslovanja optimalan i pravedan za sve učesnike.

Ova mera je veoma popularna među poljoprivrednim proizvođačima, tako da je i veterinarske ustanove podržavaju. Ostaje da se uspostavi model po kome će ova ideja biti realizovana, rekao je pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Marko Milojević.

Na sastanku se čula i ideja o veštačkom osemenjavanju svinja, jer je rasni sastav u ovom trenutku veoma loš, a poboljšanjem rasnog sastava značajno bi se unapredila svinjarska proizvodnja. Gradonačelnik Gašić je pozvao veterinarske stanice i ambulante da se za nekoliko dana ponovo sastanu, i obaveste ga o dogovoru.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.