ponedeljak, 18. januar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
-3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 3 m/s Z
 

„Rat i stvaralaštvo – 100 godina od početka Prvog svetskog rata“ (VIDEO)

„Rat i stvaralaštvo – 100 godina od početka Prvog svetskog rata“ (VIDEO)

Ovogodišnja Kruševačka književno-filozofska škola biće održana od 19. do 21. juna, u okviru Vidovdanskih svečanosti, rečeno je novinarima nakon sednice Saveta škole, održane u Gradskoj upravi Kruševac

Na sednici Saveta 25. Kruševačke književno-filozofske škole, koja će biti održana od 19. do 21. juna, u okviru Vidovdanskih svečanosti, usvojen je Pravilnik o radu i utvrđeni lista učesnika i ovogodišnja tema „Rat i stvaralaštvo – 100 godina od početka Prvog svetskog rata“, saopšteno je na konferenciji za štampu. Planirano je i štampanje Zbornika koji će obuhvatiti radove od 2010. do 2013. godine.

Skupu se obratio gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić koji je ukazao na značaj ove kulturne institucije ne samo za Grad već i za Srbiju. Sednici u Gradskoj upravi prisustvovali su predsednik Saveta škole Marko Nedić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Mirjana Zlatanović i članovi : Slobodan Kanjevac, Zoran Avramović, Miloš Petrović, direktor i pomoćnik direktora KCK-a Miroslav Smiljković i Violeta Kaplarević. Organizator je Kulturni centar a pokrovitelj Grad Kruševac.

Povezano