petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

Zlatna kaciga: Vreme je za pobednike! (VIDEO)

Zlatna kaciga: Vreme je za pobednike! (VIDEO)

Završen je konkurs za dodelu nagrada 22-og po redu Međunarodnog festivala „Zlatna kaciga“. Stručni žiri  radiće dva dana, a imena laureata biće objavljena sutra na konferenciji za novinare u sali Gradske uprave.

Kao i predhodnih godina na konkurs Međunarodnog humora i satire stigao je veliki broj radova. Autori su iz čak 44 zemlje sveta, što opravdava naziv ove jedinstvene kulturne manifestacije ističe direktor Kulturnog centra Kruševac mr Miroslav Smiljković.

Za 22. Međunarodni festival humora i satire Zlatna kaciga pristiglo je 755 radova i 1154 aforizma, 272 autora iz 44 zemlje sveta. Ovogodišnje tema za odrasle bila je Fudbal, a za mlade do 18 godina Fejsbuk. Stručni žiri raduće dva dana,  predsednik za karikaturu je Goran Ćeličanin, za pisanu formu za odrasle Dragutin Karlo Minić,  za mlade Maja Olić, a imena laureta biće objavljena sutra na konferenciji za novinare, koja je zakazana za 13 sati u sali Gradske uprave.

U svim kategorijama za prva tri mesta obezbeđene su vredne novčane nagrade.

Pokrovitelji međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“  su Grad Kruševac i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Povezano