petak, 15. januar 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno sa mogućim pljuskovima...
Uglavnom oblačno sa mogućim pljuskovima...
3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 44%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Gradonačelnik uputio apel političkim partijama da ne zloupotrebljavaju školske objekte (VIDEO)

Gradonačelnik uputio apel političkim partijama da ne zloupotrebljavaju školske objekte (VIDEO)

Direktorka Osnovne škole Vasa Pelagić u Padežu Aleksandra Radomirović, uputila je dopis gradonačelniku Kruševca Bratislavu Gašiću, povodom pritisaka političkih aktivista da u prostorijam Škole održavaju političke skupove. Gradonačelnik je tim povodom uputio apel politikim partijama

Obaveštavam vas da sve veći broj političkih partija ovih dana traži na korišćenje prostorije matične škole u Padežu i područnih odeljenja u Globaru, Vrataru, Šašilovcu i Krvavici za predizbornih aktivnisti, ističe u dopisu upućenom gradonačelniku Bratislavu Gašiću direktorka OŠ Vasa Pelagić u Padežu Aleksandra Radomirović. Ona je podsetila da po zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u Ustanovi nije dozvoljeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora u te svrhe i dodaje.

– Načelnik Školske uprave je 24. februara 2014. školi poslao dopis koji se odnosi na korišćenje prostorija škole za stranačko organizovanje.Dopis dostavljam u prilogu ovog obaveštenja. Molim vas da kao gradonačelnik svih građana grada Kruševca utičete na sve političke činioce u gradu da prestanu sa ovom vrstom pritisaka kako bi u školi mogle da se organizuju planirane aktivnosti u skladu sa zakonom , istakla je obraćanju gradonačelniku Bratislavu Gašiću direktorka OŠ Vasa Pelagić Aleksandra Radomirović.

Odgovarajući na ova dopis, gradonačelnik je uputio apel: – Na osnovu žalbi direktora više kruševačkih osnovnih škola pre svega na seoskom području, kao gradonačelnik Kruševca i pripadnik stranke koja se zalaže za poštovanje zakona, apelujem na sve političke partije da se ponašaju u skladu sa zakonom i osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. To podrazumeva da stranački aktivisti ne koriste školske prostorije u političke svrhe kao i da ne lepe propagandni materijal po objektima u okviru školskih dvorišta. Očekujem da će se sve političke partije ponašati u skladu sa spomenutim zakonskim odredbama i poštovati naložene propise u okviru predizborne kampanje. Predlažem da se za te aktivnosti koriste seoski domovi kulture, koji su u vlasnioštvu mesnih zajednica i Grada Kruševca.

Povezano