nedelja, 14. avgust 2022.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Dobitnici „Zlatne kacige“

Dobitnici „Zlatne kacige“

Ovogodišnji dobitnik „Zlatne kacige“ za karikaturu je Aleksandar Blatnik, za priču Aleksandar Čotrić, pesmu Dragiša Pavlović Rasinski i aforizam Marko Miljković – odluke su žirija XXII konkursa Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“. Na konkursu za mlađe od 18 godina, prvu nagradu za karikaturu i strip dobio je Jovan Turčinović a za pisanu formu Anastasija Kocić.

Ove godine za nagrade je konkurisalo 272 autora iz 44 zemlje sveta, čulo se na konferenciji za novinare koju je ovim povodom organizovao Kulturni centar Kruševac.

Teme ovogodišnjeg, 22. po redu, Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ bile su „Fudbal“ za karikaturu i pisanu formu i „Facebook“ mlađe od 18 godina. „Radovi su rađeni u kategorijama: karikatura, pisana forma (priča, pesma i strip) i karikatura, strip i pisana forma za mlađe od 18, a pristigao je zavidan broj radova“, rekao je direktor kruševačkog Kulturnog centra mr Miroslav Smiljković.

Na konferenciji za novinare je rečeno i da će dobitnici Povelje za životno delo i nagrade „Vitez od Čarapanije“ biti poznati na završnoj svečanosti koja će biti održana 1. aprila u 20 sati i 30 minuta.

Povezano