nedelja, 24. januar 2021.

Kruševac
nedelja
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 4 m/s J
 

Radnici Famfarma na rubu egzistencije (VIDEO)

Radnici Famfarma na rubu egzistencije (VIDEO)

Na konferenciji za medije u kruševačkom preduzeću Fampharm ad, predstavnici sindikata Nezavisnost, izneli su niz problema sa kojima se susreću zaposleni u ovom kolektivu, između ostalih, neisplaćene zarade od juna prošle godine, neoverene zdravstvene knjižice i nedostatak sirovina za proizvodnju.

Prema rečima predsednika sindikata Famfarma Milomira Đurovića, 28-oro radnika  preduzeća koje je privatizovano pre 7 godina nalazi se na rubu egzistencije jer nisu primili 9 plata.

Zbog neizmirenih poreskih  obaveza račun ovog preduzeća je  u blokadi, radnici nemaju overene zdravstvene klnjižice a i pored nekoliko susreta sa vlasnicima firme, kompanijom TENDER iz Rumunije nije nađeno rešenje za postojeće probleme, navodi Đurović.

Zaposleni u Famfarmu zahtevaju od nadležnih institucija da preispitaju Ugovor o privatizaciji ovog preduzeća koji je na snazi od 2007. godine, navodeći da vlasnik do sada nije ispunio nijednu obavezu iz tog dokumenta, najavljujući radikalnije mere protesta, poput štrajka glađu.

Povezano