subota, 24. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
6°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Predstavljena Platforma sindikata metalaca za nastavak borbe za prava radnika (VIDEO)

Predstavljena Platforma sindikata metalaca za nastavak borbe za prava radnika (VIDEO)

Na konferenciji za novinare Odbora samostalnog sindikata Industrije 14.oktobar, održanoj u prostorijama mešuopštinskog sindikalnog veća u Kruševcu, predstavljena je Platforma sindikata metalaca Srbije za nastavak borbe za ostvarivanje i zaštitu prava radnika.

Platforma sindikata metalaca Srbije je odgovor na sve  veću ugroženost prava  radnika u odnosu na evropsku  praksu ali  je  i sindikalni doprinos reformi radno pravnog zakonodavstva i donja granica radničkih zahteva, istakao je predsednik Odbora Ljubiša Velimirović.

Očekujemo da do kraja nedelje radna grupa u tripartitnom sazivu postigne dogovor o izmenama o dopunama Zakona o radu kao i da se iz skupštinske procedure povuku Zakoni o privatizaciji i stečaju, najavio je predsednik kruševačkog sindikalnog veća Milenko Mihajlović.

Tema konferencije bile su poslovne i socijalne prilike u Industriji 14.oktobar i koje su, po oceni Odbora samostalnog sindikata veoma teške. Nophodne su hitne mere kako bi se pokrenula proizvodnja a sa ocenom sindikata i  konkretnim zahtevima. Odbor će, rečeno je, informisati sve relevantvne republičke i institucije u gradu.

Konferenciji za novinare održanoj u kruševačkom Domu sindikata prisustvovao je i predsednik sindikata metalaca centralne Srbije Milenko Čurčić.

Povezano