utorak, 2. jun 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 4 m/s Z
 

Rasinci na Međunarodnom privrednom sajmu Rusija – Srbija (FONO)

Rasinci na Međunarodnom privrednom sajmu Rusija – Srbija (FONO)

Međunarodni privredni sajam „EXPO RUSSIA-SERBIA 2014“ u beogradskom hotelu Metropol otvorili su amasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja u tehničkoj Vladi Srbije Milan Bačević

Dvojica zvaničnika podvukli su značaj Sporazuma o strateškom partnerstvu između Rusije i Srbije, potpisanog u maju prošle godine. Vrednost srpskog izvoza dostigao je iznos od milijardu dolara i izrazili su potrebu da se pored dobrih političkih odnosa prošire i unaprede ekonomski.

Veliki broj visokih zvanica i gostiju posetio je destine štandova među kojima i zajednički štand Rasinskog okruga na kome su, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Kruševac, predstavljeni privredni potencijali ovog dela Srbije sa učešćem 16 privrednih subjekata. Predstavnici Rasinskog okruga, učešćem na Beogradskom poslovnom forumu i Okruglom stolu, imali su priliku za konkretne poslovne dogovore s ruskim partnerima. Trodnevna privredna manifestacija EXPO Rusia -Serbia, završava se u petak 7. marta.

 

Povezano