petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 99%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Sredinom maja 18. FEDRARO (VIDEO)

Sredinom maja 18. FEDRARO (VIDEO)

Sredinom maja održaće se 18 Festival dramskog amaterskog stvaralaštva Rasinskog okruga, na kome pravo učešća imaju sva amaterska pozorišta, dramski studiji, sekcije i grupe sa teritorije Rasinskog okruga, saopšteno je novinarima na sednici Organizacionog odbora saveta FEDRARO u Kulturnom centru Kruševac.

Prijave za Festival dramskog amaterskog stvaralaštva Rasinskog okruga dostavljaju se Kulturnom centru Kruševac, najkasnije do12. aprila, a festival će tradicionalno biti održan u Domu kulture u Trebotinu i prostoru etno kuće u Žabaru. Gradska uprava Kruševac je za ovogodišnji Fedraro opredelika sredstva u iznosu od 100 hiljada dinara, saopštili su na sednici Organizacionog odbora festivala, predsednik Milutin Tasić i pomoćnik direktora Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević.

Od prijavljenih predstava selektorska komisija će odabrati komade koji će  biti izvedeni na FEDRARU, a ove godine u Domu kulture u Trebotinu, igraće po jedna predstava dnevno. Propratni programi festivala biće: likovna kolonija, susreti pesnika i okrugli sto, rečeno je novinarima u Kulturnom centru Kruševac.

Povezano