utorak, 19. februar 2019.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Elektrifikacija pruge Kraljevo – Kruševac – Stalać (VIDEO)

Elektrifikacija pruge Kraljevo – Kruševac – Stalać (VIDEO)

U Kruševcu je danas boravio generalni direktor Akcionarskog društva „Železnice Srbije“, Dragoljub Simonović, koji je sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem razgovarao o mogućnosti elektrifikacije pruge Kraljevo – Kruševac – Stalać, izmeštanju spomenika poginulim železničarima iz stare ložionice na železničku stanicu, a dogovoreno je i da se tucanik nakon rekonstrukcije pruge iskoristi za popravku poljskih puteva

Pruga Kraljevo-Kruševac-Stalać jako je značajna, jer se nadovezuje na liniju ka Požegi, gde je za godinu dana prevezeno oko 150 hiljada automobila kragujevačke Zastave i gde je brzina pruge 100 kilometara na čas, rekao je u Stalaću generalni direktor Železnica Srbije, Dragoljub Simonović, uz opasku da „Železnice više ne mogu da budu teret Srbije, već pogonski točak pokretanja“.

Nakon prijema u kabinetu gradonačelnika, direktor Železnica u pratnji gradonačelnika Gašića, sa saradnicima, obišao je Železničku stanicu Kruševac.

PRORADILA I STANICA ČITLUK

Nakon skoro dve i po decenije u naseljenom mestu Čitluk obnovljena je železnička stanica. – Isključivo sredstvima i radom meštana obnovili smo postojeći objekat i stavili u funkciju železničku stanicu, koja nije radila od 1990. godine, istakao je prilikom otvaranja predsednik Saveta Mesne zajednice Čitluk Boban Kostić. Železnička stanica u Čitluku od danas je redovno stajalište svih vozova koji saobraćaju na ovoj deonici. Na promotivnoj vožnji od Čitluka do glavne železničke stanice u Kruševcu sa generalnim direktorom „Železnica Srbije“ Dragoljubom Simonovićem i gradonačelnikom Bratislavom Gašićem bili su meštani Čitluka i učenici osnovne škole „Sveti Sava“.

Povezano