ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
10°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Uskoro „Evropa“ kao dečje pozorište (VIDEO)

Uskoro „Evropa“ kao dečje pozorište (VIDEO)

Bioskop „Evropa“ uskoro će postati centar pozorišnih dešavanja za najmlađe Kruševljane, a ideja o osnivanju Dečjeg pozorišta u Kruševcu biće realizovana do kraja ili početkom naredne godine

Skupština grada usvojila je, krajem prošle godine, Odluku kojom se prostor bioskopa „Evropa“ namenjuje Dečjem pozorištu, a višegodišnji san Kruševljana ostvaruje – baš kao što je i Vlade Divac i lično došao u jednu od najpopularnijih dečjih predstava Vlade Divac i tim snova.

Upravnik Kruševačkog pozorišta, koji je kao reditelj ove dečje predstave, zaslužan za ostvarenje oba ova sna, već godinama je mišljenja da je Dečje pozorište ekonomski održivo, da su kruševački glimci spremni za atraktivnu dečju scenu, kao i da bi se na Repertoaru na svaka dva meseca mogla naći nova dečja predstava.

U Srbiji, van Beograda, dečja i lutkarska pozorišta imaju još gradovi Niš, Kragujevac, Novi Sad i Subotica, ali Kruševac postavlja nove – najviše strandarde, kaže upravnik Kruševačkog pozorišta, Branislav Nedić.

U prilog kreiranju kulture kao stila života u Gradu prepoznatljivom u zemlji i regionu, po vrhunskim pozorišnim umetnicima i negovanju kulture teatra, podsetimo da je u Kabinetu gradonačelnika potpisan je ovih dana Protokol o saradnji između Kruševačkog i dečjeg renomiranog pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda. Narodno pozorište iz Beograda već je doniralo izvestan deo potrebne opreme, a očekuje se i pomoć drugih kuća i ustanova koje bi pomogle ostvarivanju ovog projekta.

Protokolom o saradnji podrazumeva se međusobna razmena iskustava, znanja i kapaciteta, zatim rad na edukaciji kadrova, razmena ideja, inovacija u pozorišnim trendovima i unapređenju marketinških aktivnosti.

Povezano